Картини на Майстора откраднати от къща в София

Картини на Владимир Димитров-Майстора са откраднати от къща в София, предаде репортер на БГНЕС.

Общо откраднати картини има около 15-16, мисля, че към 8 са на Майстора изчезнали, каза Павел Антонов, който е собственик на къщата. Останалите са на други художници, сред които Димитър Киров.

По думите му, сега, по Нова година на 30 и 31 декември, се е получила неприятна новина, че е станал обир.

„Мои близки, които посещават къщата /аз в този момент бях в чужбина/, но ми съобщиха, че са забелязали още на 31 сутринта, че има следи от влизане в къщата. До вечерта успях да накарам мой приятел, който има достъп, да влезе и да ми каже и той ми каза, че има липсващи картини. Най-лошата новина е това, но пък хубавата е, че не всичките са липсващи, защото явно, който и да го е извършил това не е взел всичко”, разказа той.

Къщата, от която са откраднати картините

Христо разказа, че като идва вчера да работи в магазинчето на входа, и видял през двора отсреща отворена врата. Влезнал в мазето, където като видял по думите му страхотен хаос. „Всичко разхвърлено, всичко отворено, шкафове отворени, прозорци отворени, по земята много работи хвърлени има, какво да ви кажа: хаос”, посочи мъжът. Христо заяви, че така не се рови и така не се разхвърля. „Той нещо много е бързал, какво да вземе и какво да открадне, за да си замине, обаче той там изглежда не е вземал нищо, а се качил горе вече в апартамента и там счупил прозореца и отвън си влезнали вътре и откраднали картини на художниците”, разказа мъжът, който не се е качвал горе. /БГНЕС