Късна дузпа на Роналдо спаси Юве в Милано

Домакините поведоха с гол на хърватския национал Анте Ребич в 61-та минута, но португалската звезда на шампионите Кристиано Роналдо изравни с късна дузпа в продължението на срещата. Нападателят се разписа в 11-ти пореден мач и продължи рекорда си с поне един гол в последователни мачове.

„Росонерите" могат да съжаляват, че изпуснаха успеха, след като бяха по-активния отбор на терена и изпуснаха да вкарат повече от един гол. Ювентус имаше и късмет в края. Ножичен удар на Кристиано Роналдо се отби в ръката на Давиде Калабрия, който беше с гръб към топката. Съдията обаче разгледа ситуацията с ВАР и прецени да отсъди 11-метров наказателен удар. Роналдо застана зад топката и не сбърка, реализирайки 24-ия си гол през кампанията.

Има и още една лоша новина за Милан след дербито. Стефано Пиоли няма да може да разчита на Златан Ибрахимович и Тео Ернанедс в реванша. Първият ще пропусне срещата заради натрупани картони, а вторият бе изгонен в 72-та минута. Саму Кастихейо също няма да играе заради много картони. Така Юве взе предимство от гол на чужд терен, преди реванша между двата гранда в Торино на 4 март. /БГНЕС