Каспер Рууд защити титлата си в Гщаат след обрат срещу Беретини

Каспер Рууд спечели тенис турнира в Гщаад за втора поредна година. Норвежецът победи Матео Беретини с 4-6, 7-6(4), 6-2 на финала. Шампионът се озова в трудна ситуация, след като загуби първия сет, но впоследствие подобри значително представянето си и вдигна трети трофей за сезона след тези в Буенос Айрес и Женева. Рууд все още няма загуба в Швейцария (16-0).

Въпреки днешния успех обаче Рууд ще бъде изпреварен от Карлос Алкарас в ранглистата и от утре ще бъде №6 в света.

Скандинавецът беше доста колеблив при шансовете си за пробив и оползотвори само 2 от 11 (18%), но в крайна сметка това се оказа достатъчно, тъй като Беретини се възползва от само един от своите пет брейкпойнта (20%).

Италианецът направи един пробив по пътя си към успеха в първия сет. Във втората част двамата печелиха подаванията си, но Рууд взе тайбрека със 7:4 и изравни резултата. В третия сет норвежецът доминираше изцяло, стигна до два пробива и затвори двубоя с първия си мачбол.

За Беретини това беше първо поражение след завръщането през юни. В това време той спечели две титли на трева - в Щутгарт и Куинс, но пропусна Уимбълдън заради коронавирус. /БГНЕС