Калейн и Тасева спечелиха квоти за Олимпиадата в Токио

Тасева спечели поток "В" в многобоя, с което си осигури квота за Токио 2020

Боряна Калейн си осигури квота за Олимпийските игри в Токио 2020, след като завърши на четвърто място в многобоя на Световното първенство по художествена гимнастика в Баку, Азербайджан.

По-рано днес другата ни представителка в дисциплината Катрин Тасева също си осигури виза за участие на Олимпиадата, след като спечели своя поток „В“ в многобоя, а след това Калейн се представи отлично, като постигна общ резултат 86.275 точки (обръч – 21.625, топка – 22.400, бухалки – 22.350, лента – 19.900), който ѝ отреди четвърто място в крайното класиране, както и квота за Игрите в Токио.

Трета поредна световна титла в многобоя спечели Дина Аверина с 91.400, а близначката ѝ Арина остана на второ място, само на 0.300 точки от Дина. Бронзът остана за Линой Ашрам от Израел с 89.700. След изиграването на двата потока Катрин Тасева остана на 9-то място в крайното класиране.

Калейн остана на крачка от медалите в многобоя.

По този начин България ще има пълен състав в художествената гимнастика на Олимпиадата в Токио, след като националният ни ансамбъл вече си осигури квота за Игрите. Утре в Баку ще се проведе многобоят при ансамблите, а в неделя и финалите на отделните уреди. /БГНЕС