Кавани остава в Манчестър Юнайтед още един сезон

Единсон Кавани ще остане в Манчестър Юнайтед още един сезон, потвърдиха от пресслужбата на клуба. 34-годишният нападател се присъедини към „червените дяволи“ като свободен агент от Пари Сен Жермен миналото лято, подписвайки едногодишен контракт с опцията за допълнителна година.

Кавани ще продължи да радва феновете на Юнайтед и през следващата кампания.

По-рано тази година баща му Луис каза, че уругваецът не се чувства „комфортно“ и е вероятно да премине в Бока Хуниорс през следващия трансферен прозорец. Но след силен завършек на кампанията, в който Кавани отбеляза осем гола в седем мача, нападателят ще остане на „Олд Трафорд“. Кавани има 15 гола и четири асистенции във всички турнири този сезон.

"Изградих специална връзка със съотборниците и феновете на клуба. Знам, че всички заедно можем да постигнем специални неща. Желанието на феновете да остана ме трогна и ще дам всичко от себе си, за да им донеса щастливи моменти на терена. Не съм играл пред публика на "Олд Трафорд" и нямам търпение това да се случи", каза уругваецът за клубния сайт.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед неведнъж заяви, че желае уругвайският стрелец да остане в клуба още една кампания след силното му представяне и основна заслуга за класирането на финал в Лига Европа. Миналият уикенд Кавани влезе от резервната скамейка и сложи точка на спора в гостуването на Астън Вила, спечелено с 3:1. /БГНЕС