Кейт Бланшет ще играе сестрата на Доналд Тръмп

Австралийската актриса Кейт Бланшет ще изиграе сестрата на Доналд Тръмп в бъдещия филм за Джеймс Грей, заснел още „To the Stars” и „The Lovers”, съобщи „Screen Daily”.

Филмът е с работно заглавие "Armageddon Times" и ще се основава на личния опит на режисьора, докато е ученик в Куинс (област Ню Йорк) в „Kew Forest School”. Сред възпитаниците на тази образователна институция по същото време е и Доналд Тръмп. Един ден сестрата на бъдещия вече бивш президент на САЩ изнася реч пред Грей и неговите съученици.

"Кейт Бланшет ще изиграе сестрата на Доналд Тръмп. Това е най-странното изречение, което някога съм казвал", коментира режисьорът. „Тя ще се снима само три дни и ми прави огромна услуга. Ще произнесе дълга реч пред аудиторията – ще бъде нещо, което си струва да се гледа. Опитах се да пресъздам думите на сестрата на Тръмп по памет, доколкото можах”, каза режисьорът.

Все още не е известно кога Джеймс Грей ще започне снимките, тъй като ситуацията в щата Ню Йорк все още е тежка заради пандемията.

Заедно с Кейт Бланшет във филма ще участват Ан Хатауей, Робърт Де Ниро, Оскар Айзък, Доналд Съдърланд и други. /РИА Новости