Кендрик Ламар изненада с нова песен и клип

Кендрик Ламар изненада феновете си в нощта на събота срещу неделя, като пусна нова песен и музикален видеоклип преди очакваното излизане на албума му по-късно тази седмица.

В клипа към "The Heart Part 5" - петата част от поредицата песни, които Ламар започна да издава през 2010 г. - рапърът, носител на наградата "Пулицър", се превъплъщава в образите на О Джей Симпсън, Кание Уест, Джуси Смолет, Уил Смит, Коби Брайънт и Нипси Хъсъл.

В "дълбоките фалшификати" - манипулирана медия, в която образът на даден човек се заменя с този на друг - Ламар говори от гледната точка на чернокожи мъже като Смит или Уест - знаменитости, които напоследък са в центъра на спорове.

"Сърцето, част 5" изглежда призовава за по-голяма съпричастност и разбиране на ролята на социалните недъзи, включително расизма и вкоренената бедност, върху индивидуалното поведение.

Песента е базирана на хита на Марвин Гей "I Want You" - фраза, която служи и за заключителен текст на Ламар.

Песента се появи в платформите за стрийминг преди очакваното в петък излизане на "Mr. Morale and the Big Steppers", което се очаква да бъде първият пълнометражен проект на Ламар след прочутия "DAMN" от 2017 г.

Плодовитият изпълнител е признат за това, че набляга в текстовете си върху расовите отношения и собствените си вътрешни търсения, на фона на музика, която включва джаз и рап.

Феновете отдавна се надяват на завръщането на Ламар. След като получи "Пулицър" за "DAMN." през 2018 г., рапърът допринесе с редица песни за саундтрака на филма "Черната пантера", включително номинираната му за "Грами" и "Оскар" колаборация със SZA, "All The Stars". Оттогава той участва в песнис други изпълнители, включително в последния албум на братовчед си Бейби Ким.

Ламар е сред хедлайнерите, планирани за британския фестивал „Гластънбъри“ през юни. /БГНЕС, АФП