Kering купи луксозна сграда в Милано за 1,3 млрд. евро

Групата за луксозни стоки Kering обяви придобиването на сграда на най-важната улица в модния квартал на Милано за 1,3 млрд. евро, включително магазин от основния си конкурент LVMH, предаде АФП.


Сградата се намира на Via Montenapoleone 8, един от най-популярните адреси за пазаруване в света по данни на консултантската компания за недвижими имоти Cushman & Wakefield, и е с обща площ над 5 000 m² търговски площи, които понастоящем са заети от бутици като Prada, Saint-Laurent и известната сладкарница Cova, собственост на конкурента на Kering - LVMH, който ще остане наемател.

"Тази инвестиция е част от селективната стратегия на Kering в областта на недвижимите имоти, насочена към осигуряване на ключови и изключително желани локации за своите къщи", уточнява световният номер две в индустрията за луксозни стоки, собственик на Gucci, Saint-Laurent и Balenciaga и др.

През януари Kering купи сграда на 5-то авеню в Ню Йорк за почти един милиард долара (885 млн. евро).

"Kering продължава да управлява активно портфолиото си от недвижими имоти", заявява групата, "с краткосрочната и средносрочната цел да запази дял в основните си активи заедно със съинвеститорите".

В средата на март групата за луксозни стоки обяви, че очаква продажбите да спаднат с "около 10 %" на годишна база през първото тримесечие, натежали от трудностите на водещата ѝ марка Gucci. Kering поднови управлението на италианската марка през 2023 г., като постави начело на марката един от най-близките сътрудници на Франсоа-Анри Пино - Жан-Франсоа Палус, заместник-изпълнителен директор на Kering. /БГНЕС