Кевин Костнър и бившата му съпруга Кристин Баумгартнер финализираха развода си

69-годишният актьор от "Йелоустоун" скъса с 49-годишната дизайнерка на чанти след 18-годишен брак, когато подаде молба за раздяла на 1 май 2023 г., а според новопоявили се съдебни документи двойката е узаконила раздялата си на 16.02.24.


Документите, с които People се сдоби за първи път на 20.02.24 показват, че адвокатите на Кристин са подали съдебни документи с искане съдът в Санта Барбара, Калифорния, да освободи бившата двойка от задължителен курс за съвместно родителство.

Кевин и Кристин вече се бяха споразумели да запазят съвместното попечителство над трите си деца - синовете Кейдън, на 16 години, и Хейс, на 15 години, плюс 13-годишната им дъщеря Грейс - и през септември бяха уредили другите печално известни аспекти на раздялата си, включително исканията на бившата му съпруга за изплащане на огромни суми за издръжка на децата, за да поддържат луксозния си начин на живот.

Представител на Кевин заяви тогава, че отчуждената двойка е "стигнала до приятелско и взаимно съгласувано решение на всички въпроси, свързани с бракоразводното им дело".

Те добавиха: "С голяма тъга констатираме, че независещи от него обстоятелства доведоха до това, че г-н Костнър трябва да участва в дело за прекратяване на брака. Молим той, Кристин и децата им да бъдат уважавани, докато преминават през този труден период".

Кевин и Кристин се явяват в съда няколко пъти след раздялата си, за да уредят въпроси, включително относно условията на живот на Кристин и преместването ѝ от семейния им комплекс в Санта Барбара, Калифорния.

Двамата се срещат за първи път на голф игрище, докато той репетира за романтичната си комедия "Tin Cup" през 1996 г. Започват връзка след като се срещат отново в ресторант през 1998 г. и се женят през 2004 г. в ранчото на Кевин с площ 160 акра, наречено The Dunbar, в Аспен, Колорадо.

Преди това Кевин, баща на седем деца, е бил женен 16 години за Синди Силва, сега на 67 години, от която има три деца, преди да се разведат през 1994 г.

След раздялата той имаше кратка връзка с Бриджит Руни, от която има 27-годишен син Лиъм./БГНЕС