Хърн: Джошуа и Фюри ще се бият през август в Саудитска Арабия

Изцяло британският сблъсък между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри ще се проведе в една от първите две съботи на август месец в Саудитска Арабия, сподели промоутърът Еди Хърн.

Джошуа (ц) спечели последния си двубой на ринга срещу Кубрат Пулев.

Двубоят между двамата боксьори, които притежават всички четири пояса в тежка категория, е на път да бъде финализиран от няколко седмици насам, но все още няма официално изявление от нито една от страните. Съ-промоутърът на Фюри Боб Аръм заяви наскоро, че мач през юли или август „е малко вероятен“, но Хърн, който промотира Джошуа, вярва, че те са близо до финализирането на дата и място за мача. Саудитска Арабия прие реванша на Ей Джей с Анди Руис-младши, когато британецът си върна поясите на WBA, IBF и WBO през декември 2019, което го постави в позиция за среща с Фюри, който стана шампион на WBC два месеца по-късно.

7 или 14 август“, каза Хърн за Скай Спортс, когато бе запитан относно дата за дългочакания двубой. „Това е много пазена тайна, че мачът ще се проведе в Саудитска Арабия. Нямам проблем с това да дам тази информация, Боб Аръм вече го направи. Става въпрос за същите хора, с които направихме сделката за Анди Руис, това събитие беше забележително. Като партньори, те бяха фантастични, така че ние се чувстваме много комфортно. Ние се чувстваме комфортно, Антъни е окей, той познава тези хора. Те спазиха всяко свое обещание предишния път – готови сме“. Хърн индикира, че 14 август може да бъде по-вероятна дата за сблъсъка, за да се избегне засичане с Олимпиадата, която трябва да приключи шест дни по-рано.

Джошуа предупреди в Туитър в понеделник, че е „уморен“ от това да чака Фюри и поиска „по-малко приказки, повече действия“ от съперника си, който отвърна със следното: „Ела и си поискай! При теб няма нито приказки, нито действия“. „Няма причина да не се финализира тази седмица. Сега е моментът за разколебаване, но ние не трябва да го позволим – няма да спра, докато не го финализираме. Неизбежно е, но същевременно трябва да затворим вратата“, завърши Хърн. /БГНЕС