Хърн: Вече работим по мач с Усик при провал с Фюри

Еди Хърн, промоутър на световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа, заяви, че вече работи по резервен вариант за следващия мач на Ей Джей, след като стана ясно, че дългоочакваният двубой с Тайсън Фюри може да се провали.

Антъни Джошуа

Вчера арбитражен съд реши, че Фюри е длъжен да се бие за трети път с Дионтей Уайлдър до средата на септември, което може да осуети плановете за мач между Джошуа и Фюри на 14 август в Саудитска Арабия, който щеше да обедини всички пояси в тежка категория. "Нещата се промениха, трябва да подготвим план Б и план В. Имаме различни варианти, веднага се сещам за Усик. Ако екипът на Фюри не успее да оправи ситуацията до края на седмицата, няма да имаме друга опция, освен да работим върху друг съперник. Може да оставим мача с Фюри за декември", обясни Хърн.

Бившият абсолютен световен шампион на полутежка категория Александър Усик няма загуба в професионалната си кариера и е официален претендент за титлата на Джошуа от Световната боксова организация (WBO). "Боб Аръм (промоутърът на Фюри) ми се обади и беше в пълен шок. Не съм го чувал толкова безмълвен. Разочароващо е, защото работихме неуморно, за да организираме този мач. Надявам се те да разрешат проблема и да можем да направим мача на 14 август. Това зависи от тях", допълни Хърн. /БГНЕС