Хърватия сломи Русия и отива вместо „Сборная“ в Катар

Хърватия се класира за Мондиал 2022 в Катар следващата година, след като надви Русия с минималното 1:0 в последен мач от квалификационна група H.

Хърватия разплака Русия с късен автогол.

„Сборная“ водеше с две точки пред „шахматистите“ преди решителния двубой в Хърватия, но не успя да удържи съперника и първото място в групата, което щеше да гарантира директно класиране за Световното първенство догодина. Хърватите доминираха през целия мач и на няколко пъти се разминаха с гола.

Това обаче не се случи в 81-та минута, когато крепостта на руснаците падна след автогол на Фьодор Кудряшов. Гостите не успяха да реагират на предизвикателството и не съумяха да останат на върха в групата и след последния кръг от световни квалификации. Тимът ще играе бараж през март 2022.

В останалите два мача от групата, Словакия и Словения победиха съответно Малта и Кипър, като словаците завършват на трето място, със същия точков актив като словенците, но с по-лоша голова разлика. Кипър пък приключи пред Малта в подреждането също заради по-добра голова разлика. /БГНЕС