Хаджигенов: Гешев разпореди подслушването

Адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян показаха документи, в които има данни за подслушвани хора от протестите, както и политици.

Двамата заявиха пред БНТ, че с тези документи отиват при служебния вътрешен министър Бойко Рашков и няма да ги дадат на главния прокурор. С този главен прокурор нямаме работа, заяви Хаджигенов. Искано е използване на СРС за Нестимир Ананиев. Той е един от подслушваните. Тихомир Василев от „Зелена Овча купел”- човек от миналогодишните протести също е един от подслушваните, обяви Хаджигенов. Други имена той не спомена, но изброи, че са били подслушвани самият Хаджигенов и Бабикян, вероятно проф. Велислав Минеков, ДБ - цялата коалиция, политици и други.

Кой в държавата може да направи такова нещо. Предполагам, че е главният прокурор, обяви Хаджигенов. Първото подслушване започва няколко дни след избухване на протестите, каза още той.

Ние искаме да подпомогнем българските правораздавателни органи и изпълнителната власт да стигнат до истината, заяви Арман Бабикян. Отиваме при Рашков. На входа на офиса ми се сблъсках с човек с каскет, който ми даде тези документи на хартия, каза Хаджигенов.

За журналисти дали има в тези списъци не мога да кажа.

Човекът с каскета дойде и донесе само веднъж тези хартии. Отне ми два дни, за да можем да съчетаем нещата. Не се обадихме умишлено, защото искам доказателства, каза Хаджигенов. /БГНЕС