Хаджигенов наруга руския посланик в ефир, Андрей Райчев напусна студиото

Изостри се напрежението в телевизионния ефир тази сутрин, докато четирима коментатори говорят за войната в Украйна и оставката на българския министър на отбраната, която предстои да бъде гласувана днес.

В разговора по Нова телевизия участват журналистът Асен Григоров, бившият депутат от несъществуващата вече коалиция „Изправи се БГ. Ние идваме” адвокат Николай Хаджигенов, социологът Андрей Райчев и политическия анализатор Слави Василев.

Адвокат Хаджигенов нарече руският посланик „другарка”, което предизвика Райчев да го попита дали така трябва да говори един политик. А Хаджигенов му припомни написаното от посланик Митрофанова и го запита: „Вие как се чувствате като подлога, г-н Райчев? Добре ли сте?”.

„Може би сега трябва да поискаме правителството да експулсира г-жа Митрофанова, защото това е недопустимо – не политически, а дипломатически! И ако някой не е разбрал, че срещу България се води война, слава Богу, все още не е гореща, сега трябва да го разбере! Кой някога изобщо, откогато съществуват политици, дипломати и т.н., е нарекъл някого „подлога””, попита Хаджигенов, обяснявайки, че текстът е бил разпространен и на български, и на руски език на страницата на Руското посолство.

Адвокатът категорично осъди думите на Елеонора Митрофанова и откровено я наруга в ефир като според него отношението на всеки българин трябва да бъде такова.

След думите на Хаджигенов, Андрей Райчев нарече случващото се безобразие и напусна студиото.

Слави Василев, който защитаваше различна от останалите теза, а именно, че отстраняването на Стефан Янев е грешка и го оприличи като „гласа на малко по-независимата суверенна българска позиция”, също излезе от студиото преди края на разговора. /БГНЕС