Хаджисотиров: Имаме потенциал, но ни трябва много работа

"Хубаво е, че измъкнахме такъв мач, който беше по-труден. Имахме нужда от това. Поздравявам играчите за характера, който показаха. Няма как такъв мач да бъде лесен", обяви наставникът на Рилски Спортист Людмил Хаджисотиров след победата над Левски с 91:85 в двубоя за Суперкупата на България, игран в столичната зала "Универсиада".

Людмил Хаджисотиров

"Ние започнахме добре, но след това им позволихме да се върнат. Те спечелиха борбата, което за мен беше изненада. Техният отбор играе супер освободено, без никакво напрежение. Вкараха много висок процент от тройката, въпреки че това ни беше задача – да ги спрем. Ние имахме гейм план и през по-голяма част от времето се придържахме към него. Рано е в сезона, направихме много грешки, които ще гледаме и ще ги изчистим. По-важното е, че накрая победихме. Смятам, че имаме потенциал, но ни трябва много работа“, анализира Хаджисотиров след успеха.

"Треньорът на Левски Константин Папазов също изрази задоволство от представянето на своите играчи. „Ако трябва да съм обективен, не съм очаквал, че при оставащи 21 секунди ще имаме ситуация да направим равен мач. В съкратен вариант сме, безспорно, но това прави отбора по-костелив, с повече характер. Повече се обединяваме. Имахме предимство и го използвахме – да нямаме някакъв натиск за този двубой. Безспорно имаме проблеми в подкошието, където в този ни вариант няма да може да се противодейства. Но с компенсаторни фактори и много старание от страна на играчите, с изненадващо за мен – спечелена борба, което рядко се случва срещу отбор на Рилски спортист, мисля, че обективно, отборът, който заслужаваше повече, победи. За мен няма изненада. Не мога да не бъда много доволен от поведението на играчите ми“, каза Папазов.

БГНЕС припомня, че отборът на Рилски спортист триумфира със Суперкупата на България за първи път в историята си. Носителят на efbet Купа на България за 2021 година започна новия сезон с трофей, след като победи Левски с 91:85. Така самоковци взеха реванш за поражението си в мача за трофея през 2018, загубен с 80:102. „Сините“ пък бяха последния носител на Суперкупата, след триумфа срещу Балкан през 2019 г. Рилски спортист има още един загубен финал за трофея.

Двубоят в зала „Универсиада“ бе атрактивен и интересен. Гостите изиграха много устремна първа четвърт и поведоха с двуцифрена разлика, но до почивката домакините успяха да изравнят играта и да наваксат 4 точки от пасива си. Играчите на Левски доминираха и през третата част, а през последната на няколко пъти изравниха, но не успяха да направят пълен обрат.

Най-полезен играч в двубоя и с най-голям принос за победата на Рилски спортист бе Трей Портър. Американецът завърши с 21 точки и 9 борби. 17 вкара Алекс Симеонов, 12 – Деян Карамфилов, а 11 – Брендън Браун.

Страхотен дебют за Левски направи новото попълнение Марио Литъл – 20 точки. Силен мач изигра и Цветомир Чернокожев, завършил с 16 точки и 9 борби. С 14 точки се включи Венцислав Петков, 12 вкара Чавдар Костов. Асен Великов се върна в игра у нас с 8 точки след като пропусна миналия сезон заради контузия. /БГНЕС