Хакери откраднаха данни на 4,5 млн. клиенти на „Air India“

Индийският национален въздушен превозвач „Air India“ съобщи, че при хакерската атака са откраднати данни на 4,5 милиона клиенти, включително паспортна информация и телефони за връзка. Това се посочва в съобщение, публикувано на уебсайта на авиокомпанията, цитирано от ТАСС.

Според въздушния превозвач изтичането на данни е станало след кибератака срещу швейцарската компания SITA, която се занимава с резервиране на билети и предоставяне на телекомуникационни услуги.

„Нарушението се отнася до лични данни, регистрирани между 26 август 2011 г. и 3 февруари 2021 г., включително име, дата на раждане, информация за контакти, информация за паспорти, информация за билети, данни за често извършвани полети на „Star Alliance“ и „Air India“, както и данни за кредитни карти", се казва в текста на съобщението.

Компанията заяви, че вече е предприела стъпки за гарантиране на сигурността на данните. Инцидентът се разследва, привлечени са специалисти на трети страни и издателите на кредитни карти се уведомяват за инцидента. Авиокомпанията също така посъветва клиентите да сменят паролите, където е възможно, за да запазят личната информация в безопасност. /БГНЕС