Хамилтън: Ако Ред Бул запазят скоростта си, ще имаме проблеми

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън призна, че трудно ще спечели титлата през този сезон, ако колата на конкурента му Макс Верстапен продължи да бъде толкова бърза в оставащите четири старта от сезона.

Люис Хамилтън

Верстапен спечели Гран при на Мексико в неделя, за да увеличи преднината си на върха на класирането пред Хамилтън на 19 точки, а този уикенд битката продължава в Бразилия. "Все още остават четири състезания. 19 точки са много, Верстапен записа много победи тази година. Те имат по-добра скорост и ако я пренесат в следващите стартове, ще имаме сериозни проблеми", коментира британецът.

"Аз трябва да спечеля всяко от оставащите състезания. Трябват ни тези допълнителни точки, за да се опитаме да си върнем лидерската позиция. Такава беше целта ни в Мексико, както и в предишните стартове. Притеснявам се, че те са твърде бързи. Ние даваме всичко от себе си, но за съжаление, това не е достатъчно, за да сме конкурентни към момента", допълни пилотът на Мерцедес.

В края на тази седмица предстои Гран при на Бразилия, след което сезонът ще завърши със стартове в Катар (21 ноември), Саудитска Арабия (5 декември) и Абу Даби (12 декември. /БГНЕС