Хамилтън: Намираме се в непозната територия

Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън заяви, че неговият „невероятен“ тим на Мерцедес е победил залозите и му е дал шанс за постигането на безпрецедентна осма световна титла в Абу Даби в неделя.

Люис Хамилтън (л) и Макс Верстапен (д).

Британският пилот влиза в последното състезание за сезона след три последователни етапни победи, като е с равен брой точки с основния си конкурент Макс Верстапен с Ред Бул. „Намираме се в непозната територия като отбор. Очевидно, предвид годината, която имахме, съм сигурен, че много хора щяха да ни отпишат. Невероятно усилие от всички в тима както в завода, така и на пистата. Никой не е постигал осем досега, но съм признателен“, сподели 36-годишният състезател на пресконференцията си преди финалното Гран При за кампанията.

Хамилтън, който бе на 23 години, когато спечели първата си титла през 2008, изрази съпричастност с 24-годишния Верстапен, който се бори за дебютна титла. „Помня какво беше да се боря за първата си титла, така че знам как се чувства той. Имах тези преживявания и всички емоции, през които преминах“.

Младият нидерландец спечели в Абу Даби преди година, но остана предпазлив относно надеждите си да повтори този успех и да вземе короната в неделя. „След миналата година, нямах големи надежди, че ще се намираме тук като отбор в края на сезона, борейки се за титлата. Но мисля, че от началото ние бяхме много конкурентни. Имахме добри резултати, както и малшанс в определени състезания. Но като цяло можем да сме много горди от отборното усилие, да бъдем тук и да се борим за тази титла“, сподели Верстапен. /БГНЕС