Хамилтън: Състезанието беше манипулирано

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън е изразил мнение, че последният старт за сезона в Абу Даби е бил манипулиран, за да донесе успех на неговия конкурент за титлата Макс Верстапен. Британецът водеше през цялото състезание, но в последната обиколка бе задминат от Верстапен, който по този начин спечели първа титла в кариерата си.

Жалбите на Мерцедес срещу решенията на директора на състезанието във връзка с колата за сигурност бяха отхвърлени, но още четири завоя преди края на надпреварата Хамилтън заявява на отбора си по радиото: "Това е манипулация, човече". От Мерцедес все още обмислят дали да прехвърлят жалбите си на по-горна инстанция, но това надали ще доведе до решение в тяхна полза, тъй като ФИА рядко отменя решения на стюардите.

Самият Хамилтън бе достоен в интервюто си след Гран при на Абу Даби и не пропусна да поздрави Верстапен и Ред Бул за успеха. "Преди всичко, поздравления за Макс и неговият екип. Мисля, че свършихме страхотна работа тази година. Моят екип, всички в завода работиха толкова здраво цяла година, това бе един много труден сезон. Гордея се с тях и съм благодарен, че съм част от това пътешествие с тях", каза британецът пред Дженсън Бътън. /БГНЕС

Категории: