Хамилтън спечели 99-и полпозишън в кариерата за Гран При на Емилия Романя

Люис Хамилтън с Мерцедес даде най-добро време в квалификацията преди неделното Гран При на Емилия Романя на пистата „Имола“ в Италия.

За 99-и път в кариерата си Хамилтън ще стартира от първо място в състезание от Ф1.

Седемкратният световен шампион завърши за 1:14.411 сек. Втори и трети зад британеца се наредиха пилотите на Ред Бул Серхио Перес и Макс Верстапен съответно на 0.035 и 0.087 сек. Разликите бяха изключително малки, като топ 8 бе затворен в 0.487 от съотборника на Хамилтън в „сребърните стрели“ Валтери Ботас.

В топ 10 се наредиха още Шарл Льоклер (Ферари), Пиер Гасли (АлфаТаури), Даниел Рикардо (Макларън), Ландо Норис (Макларън), Естебан Окон (Алпин) и Ланс Строл (Астън Мартин). За Хамилтън това бе 99-и полпозишън в кариерата и първи през настоящия сезон. Той ще се бори за втори пореден успех след първото място в Бахрейн.

Денят беше страхотен. Определено не очаквах да сме пред двата болида на Ред Бул. Те са толкова бързи този уикенд. Респект за екипа за това, че си свършиха работата и подобриха колата в течение на уикенда. Обичам предизвикателството. Стратегията ни ще бъде затруднена, защото Ред Бул имат страхотна скорост“, каза британецът. Гран При на Емилия Романя стартира в неделя от 16:00 часа българско време. /БГНЕС