Хамилтън стопи още преднината на Верстапен с победа в Катар

Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън се доближи максимално до лидера в генералното класиране при пилотите Макс Верстапен, след като записа втора поредна победа във Формула 1 и спечели Гран при на Катар. На пистата "Лосаил" в Доха британският пилот на Мерцедес стартира от полпозишън и показа много солидно каране, за да не остави никакви съмнения, че ще вземе успеха днес, докато Верстапен, който заради наказание тръгна от седмо място, направи всичко възможно, за да минимизира щетите.

Хамилтън стигна до лесен успех в Катар

Нидерландецът успя да се изкачи до второто място със своя Ред Бул, а в самия край на състезанието грабна и допълнителната точка за най-бърза обиколка за деня. На почетната стъбличка днес се качи и ветеранът от тима на Алпайн и двукратен световен шампион Фернандо Алонсо от Испания.

По този начин авансът на Верстапен на върха в класирането пред Хамилтън вече е само осем точки, а до края на сезона остават още два старта - Гран при на Саудитска Арабия на 5 декември и Гран при на Абу Даби седмица по-късно.

"В крайна сметка днес се получи доста леко състезание, отборът свърши страхотна работа, защото днес наистина се нуждаехме от тези точки. Да запиша поредни победи е страхотно чувство и ни поставя в добра позиция за последните два старта", сподели Хамилтън след успеха си.

Предварителните очаквания са, че Мерцедес ще продължи да има по-добра скорост и в Саудитска Арабия, но колата на Ред Бул ще бъде по-бърза за финала на сезона в Абу Даби, което прави битката за титлата още по-интересна. /БГНЕС