Хамилтън: Това не е последният ми сезон във Ф1

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън индикира, че е малко вероятно да се откаже след края на сезона, който се надява да бъде най-вълнуващият в кариерата му.

Хамилтън очаква вълнуващ сезон преди промените, които влизат в сила от 2022.

В настоящата позиция, в която се намирам, не мисля, че това е краят. Има промени в правилата, които ще бъдат въведени от следващата година, които са вълнуващи. Мисля, че това ще бъде най-вълнуващият сезон, имаме нови отбори, нови формати, нещата се изравняват. Не мисля, че краят е настъпил. През следващите осем месеца ще разбера дали съм готов да спра или не, не смятам, честно казано, но никога не знаеш“, сподели той преди откриващия старт за сезона в Бахрейн през уикенда.

Тимът на британеца – Мерцедес, триумфира в последните седем години при пилотите и конструкторите, докато Хамилтън е на път да стане първият състезател със 100 етапни победи в кариерата си – към момента те са 95. Световният шампион не крие интересите и в други сфери като музиката и модата, като в последно време е активен сподвижник на кампанията за расово разнообразие и равенство между хората. „Не се отказвам, когато нещата стават трудни. Исках едногодишен договор…напълно отдаден съм на спорта. Мисля, че спортът е в най-доброто място по отношение на стъпките, които предприемаме. Обичам това, което правя. Пристигнах по-ентусиазиран от много време…предстои ни много добра битка, по един или друг начин, и това е едно от нещата, които винаги съм обичал“.

Сезон 2021 е последният преди големи промени в правилника и Мерцедес е изправен пред трудна задача след тежки тридневни тестове в Бахрейн. Съперникът Ред Бул, с гладния за успехи нидерландски пилот Макс Верстапен и опитния мексиканец Серхио Перес, се справиха доста по-добре в тестовете и изглеждаха в добро състояние, за да са конкуренция в неделя. „Намираме се в най-добрата си форма, имайки предвид само трите дни на разположение за тестове. Имаше огромно количество анализи, инженерите и хората, обратно в завода…за да бъдем напълно готови. Мисля, че идваме тук позитивни“, завърши Хамилтън. /БГНЕС