Ханзи Флик след провала на Бундестима: Не знам дали ще остана

"Все още не мога да кажа дали ще подам оставка. Ще говорим за това. В момента е твърде рано, но скоро ще стане ясно", обяви селекционерът на Германия Ханзи Флик след провала на Мондиал 2022. Бундестимът спечели с 4:2 срещу Коста Рика, но това не бе достатъчно. Немците останаха на третото място в групата заради по-лоша голова разлика с втория Испания, който по същото време падна от Япония с 1:2. Така на второ поредно Световно първенство Германия е аут още в груповата фаза.

“Трябва да сме по-добри в тренировките и в развитието на състезателите. От години говорим за централните нападатели, от които се нуждаем, за силните халф-бекове. Защитата e отличавала немския футбол от години. Нуждаем се от връщане на основите”, добави той.

Попитан за загубата на испанците от Япония с 1:2, Флик отговори: "Разочарованието е огромно, не можем да виним Испания, трябва да виним само и единствено себе си. Имахме много шансове. Особено в мачовете срещу Испания и Япония."

Нападателят нападател Томас Мюлер нарече случващото "абсолютна катастрофа", а съотборникът му Кай Хаверц го оприличи като "гледане на филм на ужасите".

„За нас е невероятно горчиво, защото нашият резултат щеше да е достатъчен. Това е чувство на безсилие", сподели Мюлер. Той беше част от отбора световен шампион през 2014 г. , но бе и в отбора, който беше елиминиран на същата фаза преди четири години в Русия.

Според Хаверц фактът, че Германия е разбрала съдбата си едва в четвъртък, когато резултатът от мача между Япония и Испания беше показан на големия екран на стадиона, прави изживяването още по-трудно. „Когато се случи по този начин, усещането е като във филм на ужасите“, каза Хаверц, който отбеляза два гола, след като влезе като резерва: „Научихме по време на мача, че Япония води, а след това класирането в групите беше показано на стадиона. Все още имахме малка надежда, че Испания ще отбележи. Но тогава забелязахме, че мачът с Япония приключи”.

Хаверц намекна, че не всичко е наред в германския футбол. „Трябва да бъдем честни и да кажем, че от четири години нещата не вървят добре. Сега отпаднахме два пъти в груповата фаза. Не мисля, че вече сме турнирен отбор“. /БГНЕС