Харадинай: Недопустимо е Косово да скъса отношенията със САЩ

Президентът на Алианса за бъдещето на Косово Рамуш Харадинай напусна срещата с премиера Албин Курти, тъй като той не е пожелал да отговори на въпроса на опозиционния лидер защо не е приел искането на САЩ за отлагане на крайния срок за пререгистрация на превозни средства, съобщава „Косово онлайн“.

Харадинай посочи във Фейсбук, че за него е недопустимо Косово да скъса отношенията със САЩ.

„Въпреки че бях част от срещата с премиера Курти, бях принуден да я напусна, защото Курти не ни обясни защо прекъсна отношенията с Америка и защо тяхното искане не беше изпълнено. За мен е недопустимо в такива чувствителни случаи да прекъсваме отношенията с основния съюзник по сигурността”, подчерта лидерът на АБК.

Министър-председателят на Косово Албин Курти покани на среща днес лидерите на опозиционните партии, за да обсъдят ситуацията в Северно Косово.

Политически представители на косовските сърби подадоха оставки вчера и днес заради отстраняването от длъжност на директора на регионалната полиция за Северно Косово Ненад Джурич.

Всички десет депутати от Сръбска листа, четирима кметове и всички сръбски общини в Северно Косово, 10 прокурори и 18 съдии от Основния съд и Апелативния съд в Северно Косово, всички наети сърби в администрацията на съда и прокуратурата и 578 членове на косовската полиция подадоха оставки. /БГНЕС

Прищина / Косово