Хари Кейн подобри рекорд и качи Тотнъм на върха

Отборът на Тотнъм поведе в класирането на Висшата лига, след като победи Уулвърхемптън с 1:0 у дома в първи мач от третия кръг на първенството. На "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" домакините бяха надиграни през първата част, но направиха достатъчно след почивката, за да стигнат до трите точки и да продължат с добрия старт на сезона.

"Шпорите" имаха сериозни проблеми през първото полувреме, но "вълците" бяха неефективни в атака и не успяха да реализират преимуществото си. През вторите 45 минути лидерът на Тотнъм Хари Кейн се разигра и първо удари греда, а в 64-та минута вкара решаващия гол с глава от близко разстояние след центриране от корнер и асистенция на Иван Перишич. С това попадение английският национал се превърна във футболиста с най-много голове за един клуб в историята на Висшата лига - 185.

До края на двубоя играчите на Антонио Конте играха солидно и не позволиха на съперника си да се върне в мача. По този начин Тотнъм вече има седем точки след първите си три срещи и поне временно излезе на първото място в класирането. От своя страна Уулвс остава само с една точка и заема 16-та позиция в подреждането. /БГНЕС