Харисън Форд: "Индиана Джоунс 5" е почти завършен, горд съм с резултата

Звездата от "Индиана Джоунс 5" Харисън Форд потвърди, че предстоящият филм е "почти завършен", и призна, че е "наистина горд" от него.

79-годишният актьор, който играе легендарния археолог в дългогодишната поредица, разказа за "прекрасното преживяване" в екип с режисьора Джеймс Манголд и продуцентите Кати Кенеди и Франк Маршал.

По време на изненадващата си поява на "Празника на Междузвездни войни" в Конгресния център в Анахайм, Калифорния, той каза: "Почти сме завършили следващия филм за Индиана Джоунс, в който звучи музиката на Джон Уилямс. И имах прекрасно преживяване с Джеймс Манголд, с Кати и Франк отново. Наистина се гордея с филма, който направихме."

Филмът, който ще излезе на 30 юни 2023 г., все още няма официално заглавие.

Коментарите на Харисън идват, след като неговият колега от "Индиана Джоунс 5" Мадс Микелсен неотдавна описа легендарния актьор като "много приятен, чудовищно издръжлив човек", след като е бил поразен от добрата форма на холивудската звезда, навършващ през юли 80 години.

Той каза: "Не само като актьор, но и физически. Спомням си първия ден, в който снимахме, беше нощ, приключихме в 5:00 часа сутринта - и тогава той се качи на планинския си велосипед и кара 50 километра. Харисън е чудовище, много приятно чудовище."

Микелсен, чиято роля засега не е известна, също така призна, че се е чувствал така, сякаш правят филм на Стивън Спилбърг, въпреки че режисьорът беше заменен от Джеймс Манголд.

Той обясни: "Чувствах се като във филм на Спилбърг, макар че очевидно Джеймс го прави със същата визия. От него просто лъхаше онзи златен период на сериалите от 40-те години на миналия век - и това го има и в петия филм. Има силно връщане към първия и втория филм и се получава онова оригинално усещане, оригиналния Инди, нещо плътно и епично."

Миналото лято снимките бяха отложени, след като Харисън получи травма на рамото. /БГНЕС

Категории: