Хебър прати Берое на бараж след късна драма, победи за Септември и Пирин

Хебър си осигури оставането в Първа лига, след като в среща от последния 35-и кръг в битката за оцеляване победи Берое с 3:1 у дома. На стадион "Георги Бенковски" домакините пратиха заралии на бараж след две късни попадения в добавеното време на мача. Пазарджиклии ще играят в елита за втора поредна година за първи път в историята на футбола в града.


Ивайло Михайлов откри за водения от Любослав Пенев тим в края на първото полувреме. След почивката обаче старозагорци стигнаха до изравняване след точно реализирана дузпа от Тонислав Йорданов. Възпитаниците на Николай Киров предвкусваха спасението, но бяха наказани с два гола в рамките на четири минути между 91-та и 95-та, реализирани от резервата Марк-Емилио Папазов. В края на двубоя нервите на Берое не издържаха и те завършиха срещата с десет души на терена след втория жълт картон на Серкан Юсеин. Спас Георгиев, който седеше на резервната скамейка, също бе изгонен от главния съдия Георги Давидов. Така заралии, които завършиха с равен брой точки с Ботев Враца и Хебър, но са с по-слаби показатели в преките мачове и с двата тима, ще играят бараж за оставане в елита срещу третия от Втора лига - Спортист Своге. Двубоят под Аязмото е в събота, 10 юни, от 17:30 часа.

Спасението си гарантира и Пирин Благоевград, който взе домакинството си на изпадналия вече Спартак Варна с 2:0. "Орлетата" решиха всичко в мача с две бързи попадения до 15-та минута - техни автори станаха Даниил Кондраков и Вячеслав Велев.


В мач без значение Септември се прости с елита с победа, след като надви Ботев Враца с 3:1 у дома. Играчите на Красимир Балъков поведоха след автогол на вратаря на гостите Красимир Костов. Митко Митков покачи на 2:0 след почивката, преди Петър Кепов да върне надеждите на врачани. Точно изпълнена дузпа от Красимир Станоев в добавеното време на срещата обаче сложи точка на спора. Въпреки това, успехът на септемврийци не бе достатъчен за оцеляването и така тимът, заедно със Спартак Варна, ще играят във Втора лига през следващия сезон. /БГНЕС