Хекимян предлага обособен отдел в Общината, следящ за пътната сигурност

Пътната безопасност е изключително важна тема. Приемам я като лична кауза. Виждам, че има гражданска енергия, с която всички заедно, обединени можем да направим така че да постигнем целта 0 жертви на пътя и то не само в София, но и в цяла България.

Това заяви кандидатът за кмет на столицата на ГЕРБ-СДС Антон Хекимян по време на дебат посветен на транспорта в София, предаде репортер на БГНЕС.

„Като собственик на пътя общината носи отговорност за инфраструктурата, за знаците и т.н.”, добави Хекимян.

Той представи своята визита за това как да се осигури безопасност по пътищата.

„Бих направил обособен отдел, който да събира данни за критични места, трябва да събира сигнали на гражданите, трябва да ръководи много по-силен процес на общуване между различните видове институции. Този отдел в общината трябва да обединява всичко това, да дава решения и преди всичко да общува с гражданите и неправителствените организации”, каза Хекимян.

Той коментира и кои ще бъдат първите неща, които ще направи, за да се намали травматизма ако стане кмет на София. „До този момент всичко, което се инвестира в пътната безопасност на София не е от събиране на глоби. Това, което искаме е допълнителни пари, които могат да дойдат оттам след необходимите законови промени“, каза Хекимян и добави, че ще работят за подобряване на пътната инфраструктура с повдигнати пешеходни пътеки.
„Трябва да се изгради модерна система, която да контролира пътищата и тяхното състояние“, каза той. Хекимян посочи, че шест месеца е добър срок, в който това може да бъде изпълнено.
Той заяви, че поема ангажимента да реализира мерките, които е коментирал още през първата година. „Обещавам, много по-рано от първата година. Звеното, за което говорих трябва да се направи веднага след встъпването ми в длъжност”, каза Хекимян. /БГНЕС