Хенман: Ще бъде трудно за Джокович да продължи кариерата си без ваксина

Бившата първа ракета на Великобритания при мъжете Тим Хенман е на мнение, че ще бъде много трудно за Новак Джокович да се бори за повече титли от Големия шлем, ако не промени позицията си за ваксинацията срещу коронавирус.

Той определи трудностите на 20-кратния шампион от Шлема и депортацията му от Австралия като „фиаско“, което нито световният номер 1, нито Тенис Австралия, нито правителството са излезли с добро име. Появиха се въпросителни относно това какво следва за Джокера, имайки предвид коронавирусните правила, които важат в света.

Джокович все още не говорил публично след депортацията от Австралия.

Защитата на титлата на Ноле на Ролан Гарос е под въпрос, тъй като Франция има коронавирусно правило за пропуск на големи места и министрите разкриха, че няма да има изключения. Уимбълдън изглежда като по-голяма вероятност, въпреки че неваксинирани посетили на Англия трябва да се карантинират за десет дни, докато настоящите правила за влизане в САЩ са много подобни на тези в Австралия и Джокович ще се нуждае от изключение, за да влезе в страната, което поставя под огромна въпросителна участието му на Флъшинг Медоус.

Когато се върнем към фиаското с Джокович, беше разочароващо, наистина. Нямаше победители. Не беше добре за Тенис Австралия. Не мисля, че се отрази добре на правителството. Очевидно това, че Джокович не успя да играе на Аустрелиън Оупън бе разочароващо за самото събитие, феновете и самия Джокович. Стискаме палци да не се случи нещо подобно в бъдеще. Какво ще направи Джокович сега? Защото ще бъде много трудно за него да продължи професионалната си кариера, ако не е двойно ваксиниран, ще бъде доста ограничен със страните, в които може да влезе. Съчувствам, това е изцяло негова гледна точка, дали дадено лице иска да се ваксинира или не е негов или неин избор, но, със сигурност като тенис фен, виждайки това, което Джокович успя да постигне на корта, силно се надявам да го видим обратно на корта скоро“, сподели Хенман в Куба на Евроспорт.

Джокович не е правил публично изявление откакто австралийското правителство взе решение да го депортира, и на този етап не е ясно кога или къде той планира да се завърне в игра. /БГНЕС