Херцогинята на Корнуол с позитивен тест

Херцогинята на Корнуол Камила "е с положителна проба за коронавирус и е в изолация", съобщи говорител на Кларънс Хаус. Новината идва след позитивния тест на съпруга й принц Чарлз, който е изолиран от миналия четвъртък, съобщава „Венити Феър“.

Наследникът на британския трон беше присъствал на прием в Британския музей в сряда вечерта с Камила, която, когато присъства на официално събитие на следващия ден, каза, че се чувства "щастлива", че не е дала положителна проба в теста, който е бил проведен. Няколко дни по-рано принц Чарлз също беше в замъка Уиндзор с майка си, кралица Елизабет II, която оттогава остава под медицинско наблюдение, в случай че прояви някакви симптоми.

Това е първият път, когато херцогинята на Корнуол е дала положителна проба, докато принц Чарлз вече премина през 2020 г., когато трябваше да се изолира в резиденцията си в Шотландия. Миналата седмица испанският крал Филип VI и датската кралица Маргарет II също дадоха положителна проба за коронавирус.

Новината за позитивния тест на херцогинята на Корнуол съвпада с особено важен момент за нея. На 6 февруари кралица Елизабет II се възползва от 70-годишнината си на трона, за да изрази желанието си снаха й да бъде кралица консорт, когато принц Чарлз стане крал. „Много съм развълнувана“, заяви Камила миналия четвъртък, когато присъства на събитие. /БГНЕС