Хеттрик на Бензема доближи Реал до 1/2-финалите в Шампионска лига

Реал Мадрид победи Челси с 3:1 на "Стамфорд Бридж" в голямото дерби от четвъртфиналите на Шампионската лига. За пореден път през сезона в герой за "кралския клуб" се превърна Карим Бензема, който заби хеттрик във вратата на лондончани.

Французинът откри резултата в 21-ата минута, когато засече с глава прецизно центриране на Винисиус. Три по-късно френският нападател вкара втори гол - отново с глава, но този път след асистенция на Лука Модрич.

В 33-ата минута испанският гранд можеше тотално да сломи шампиона на Европа. Даниел Карвахал нахлу в наказателното поле и пусна пас пред голлинията. Менди не се намеси добре, но Тиаго Силва успя да изчисти. В 40-ата Кай Хаверц се опита да върне Челси в мача. Германецът изскочи от втора позиция и забоде топката с глава пред погледа на безпомощния Куртоа -1:2!. В началото на второто полувреме Бензема оформи своя хеттрик. Антонио Рюдигер върна към излезлия далеч напред вратар на Челси, той се опита да върне на защитника, но французинът пресече паса и вкара в опразнената врата за 3:1.

Челси не се предаде и създаде няколко възможности пред вратата на гостите, но до нов гол не се стигна.

Така Реал е съвсем близо да си отмъсти на Челси за миналогодишното отпадане от 1/2-финалите на турнира. Реваншът на "Сантяго Бернабеу" е във вторник (12 април), а победителят от двойката чака Манчестър Сити или Атлетико Мадрид.

В другия четвъртфинал, игран в сряда вечерта, Виляреал победи Байерн Мюнхен с 1:0 у дома. Испанците стигнаха до успеха при единствения си точен изстрел в мача. Голът отбеляза Арно Данжума още в 8-ата минута на срещата. Ло Селсо напредна отдясно и подаде към Дани Парехо, който върна топката към Арно Данжума, а нидерландецът я прати във вратата на Нойер.

Ранният гол разстрои играта на гостите. Футболистите на Юлиан Нагелсман действаха доста припряно и трудно стигаха до сериозна близост до вратата на домакините.

Първата чиста голова възможност за Байерн дойде едва в 49-ата минута на срещата. Четири след това Виляреал бе близо до втори гол, но изстрелът на Жерар Морено се отби в левия страничен стълб. Въпреки оспорваната битка, до нови попадения не паднаха.

Реваншът е следващата седмица във вторник, 12 април, от 22 часа българско време на стадион "Алианц Арена".