Хеттрик на Фодън доближи Манчестър Сити на две точки от върха

Отборът на Манчестър Сити се доближи на две точки от лидера във Висшата лига Ливърпул, след като победи Брентфорд с 3:1 като гост в последен мач от 23-ия кръг на първенството.

На терена на "пчеличките" в герой за шампионите се превърна юношата на клуба Фил Фодън, който отбеляза и трите гола за "гражданите". Английският национал откри головата си сметка точно преди почивката, за да изравни за 1:1, след като преди това Нийл Мопе даде преднина на домакините. През втората част Фодън наниза още две попадения в 53-та и 70-та минута, за да донесе успеха на Сити.

Този двубой беляза и завръщането в игра на голмайстора на "гражданите" Ерлинг Холанд, който бе извън игра в последните седмици заради контузия.

След тази победа Манчестър Сити вече има 49 точки, две по-малко от първия в класирането Ливърпул. Тимът на Пеп Гуардиола обаче е изиграл мач по-малко и може да се изкачи на върха, ако вземе отложения си двубой, който отново е срещу Брентфорд, само че на "Етихад". Отборът на Томас Франк заема 15-та позиция в подреждането с актив от 22 точки, на три от опасната зона. /БГНЕС