Хеттрик на Холанд доближи Сити на две точки от върха

Манчестър Сити постигна класически успех над Уулвърхемптън с 3:0 у дома в среща от 21-ия кръг на английската Висша лига. На "Етихад" "гражданите" разпиляха съперника, особено след почивката, и са вече на две точки от водача в класирането Арсенал, който по-късно тази вече приема Манчестър Юнайтед в голямото дерби на кръга.

Ерлинг Холанд (л) открива резултата срещу "вълците".

Въпреки тоталната доминация във владението на топката, възпитаниците на Пеп Гуардиола рядко застрашаваха вратата на Жозе Са, с изключение на един опасен изстрел на Ерлинг Холанд. Все пак шампионите поеха глътка въздух в края на полувремето, когато норвежкият нападател се разписа с глава след фирмено центриране на Кевин Де Бройне. В началото на втората част Сити стигнаха до втори гол, чийто автор отново бе Холанд. Този път той реализира от бялата точка за нарушение на Рубен Невеш срещу Илкай Гюндоган. Домакините продължиха да натискат и да се забавляват и закономерно стигнаха и до трето попадение. Холанд оформи своя хеттрик в 54-та минута след груба грешка на Са, който буквално подари топката на Рияд Марез, а алжирецът асистира на норвежеца за един от най-лесните голове в кариерата му.

За нападателя на "небесносините" това бе четвърти хеттрик от началото на сезона в първенството след тези срещу Юнайтед, Нотингам и Кристъл Палас, като той има вече на сметката си цели 25 попадения във Висшата лига. До края на срещата гол на Марез бе отменен заради тънка засада, а резултатът можеше и да бъде по-убедителен в полза на "гражданите", но в крайна сметка класиката остана и така манчестърци са на два пункта от водача в таблицата Арсенал. Уулвс е с равен брой точки с намиращия се под чертата тим на Борнемут. За "вълците" предстои домакинство на Ливърпул в шампионата, докато Сити първо приемат Арсенал за ФА Къп, а след това гостуват на Тотнъм във Висшата лига.

В другия мач по същото време в Премиършип, Лийдс и Брентфорд поделиха точките след нулево равенство на "Еланд Роуд". /БГНЕС