Хеттрик на Мартинес прати Интер на върха в Серия А

Интер разби Салернитана с 5:0 у дома в първи двубой от 28-ия кръг на италианската Серия А.

С този изстрел Мартинес (л) оформи хеттрика си срещу Салернитана.

На „Джузепе Меаца“ Лаутаро Мартинес даде тон за разгрома с попадение в 22-та минута, а в края на полувремето отново аржентинският нападател бе в прегръдките на съотборниците си след асистенция на Николо Барела. Десетина минути след началото на втората част Мартинес оформи хеттрика си след подаване на Един Джеко, а впоследствие босненският стрелец се разписа на два пъти в рамките на пет минути, с което оформи и крайния резултат.

Така, „нерадзурите“ на Симоне Индзаги напомниха на себе си след няколко неубедителни изяви и се изкачиха еднолично на върха в класирането с актив от 58 точки, на една пред основните преследвачи Наполи и Милан, които играят през уикенда – Интер е с мач по-малко от конкурентите си. Салернитана остава на дъното на подреждането с 15 пункта, на цели десет от спасителния бряг, но и с двубой по-малко.

В следващия кръг новаците приемат Сасуоло, докато шампионите първо гостуват на Ливърпул в реванш от осминафиналите на Шампионска лига (първият двубой завърши при успех на мърсисайдци с 2:0), а след това имат визита и на Торино в първенството. /БГНЕС