Хиляди тръгнаха на път - тежък трафик в София, "Струма" се затапи при Благоевград

Хиляди жители на София тръгнаха още тази вечер на път за поредицата почивни дни, които се събират за Великден. През целия ден трафикът в столицата е силно натоварен, а с напредването на деня все повече автомобили има на изходите и по основните пътища и магистрали, предаде репортер на БГНЕС.

Още в ранния следобед пък тапа се образува в края на автомагистрала "Струма" край Благоевград видя кореспондентът на БГНЕС за региона.

кадър от автомагистрала "Струма"

В края на ЛОТ-2 на магистрала "Струма" към 16 часа днес се образува тапа, заради многото пътуващи в посока Сандански, Банско, Разлог и евентуално Гърция. Тапата се образува поради факта, че след края на автомагистралата трафикът преминава през кръговото кръстовище на ГП Е-79. На него се образува задръстване, тъй като идващите откъм Симитли и поемащи по "Струма" за София, пресичат и са с предимство пред излизащите от Благоевград. Тръгнат ли пък те пресичат и спират вливащите се от автомагистралата, защото първите са с предимство.

Така изходът на магистралата се затапи, което наложи патрул на Пътна полиция да регулира потока на преминаващите през кръговото кръстовище.

Проблемът ще се усложни привечер, когато потокът откъм София се усилва.

кадър от бул. Цар Борис III в столицата

От полицията вече съобщиха, че целият състав на Пътна полиция е ангажиран с дейности, насочени към повишаване безопасността на движението по пътищата. Очаква се трафикът да е интензивет и на Разпети петък, особено в часовете до обяд.

Всички технически средства за контрол на скоростните режими вече са разположени по пътната мрежа.

Апелът на властите е водачите да се съобразяват с въведените ограничения на скоростта, да шофират спокойно и търпеливо, и да не предприемат рискови изпреварвания. Шофьори с агресивно поведение ще бъдат извеждани от транспортния поток и обстойно проверявани.

Засилени проверки и много екипи на Пътна полиция из цялата стрна ще има и на 4 и на 9 май, когато се очаква натоварване на движението обратно към големите градове.

В останалите почивни дни и в навечерието на Великден в цялата страна ще се извършват засилени проверки за употреба на алкохол и наркотични вещества и неправоспособни водачи, като са включени териториите на малките населени места, курортните селища и комплекси. /БГНЕС