Хиляди изпълниха улиците на Манчестър за погребението на сър Боби Чарлтън

Хиляди души излязоха по улиците на Манчестър, за да си вземат последно сбогом с легендата на английския футбол и Манчестър Юнайтед сър Боби Чарлтън. Световният шампион от 1966 година почина през октомври на 86-годишна възраст след падане в дома за възрастни, в който живееше.

Погребалният кортеж мина по улиците на града пред погледите на хиляди, като катафалката мина и пред статуята на "Светата троица" пред стадион "Олд Трафорд", която изобразява три от легендите на Манчестър Юнайтед - Чарлтън, Джордж Бест и Денис Лоу. След това около 1000 гости посетиха самото погребение, като сред присъстващите бяха сър Алекс Фъргюсън, принц Уилям, Гарет Саутгейт, Брайън Робсън, Емилио Бутрагеньо, Марк Хюз, Рой Кийн, бивши и настоящи футболисти на "червените дяволи".

"Сър Боб не беше просто страхотен футболист, той беше страхотен човек и винаги отделяше от времето си за другите", сподели Робсън.

БГНЕС припомня, че сър Боби Чарлтън, легендата на Манчестър Юнайтед и Англия, почина на 86-годишна възраст в събота. Той е считан за един от най-великите футболисти в историята на Юнайтед, като отбелязва 249 гола в 758 мача за клуба в периода 1956-1973 г. Чарлтън печели Купата на европейските шампиони с "червените дяволи" през 1968, както и три титли на Първа дивизия.

Световният шампион с Англия от 1966 година има 106 мача с националната фланелка и 49 попадения за "Трите лъва" - рекорд, който той държи между 1970 и 2015. /БГНЕС