Хънтър Шафър е аресутвана заради участие в про-палестински протест

Звездата от сериала "Еуфория" Хънтър Шафър е сред 30-те протестиращи, задържани от полицията за участие в пропалестински проест преди гостуването на президента Джо Байдън в предаването "Late Night With Seth Meyers" в Ню Йорк на 26 февруари, съобщи Variety.

При запитване относно участието на Шафър говорител на нюйоркската полиция заяви, че "общо 30 лица са били задържани" след "демонстрация на площад Рокфелер 30". На тези 30 души са издадени и призовки за незаконно навлизане на чуждо имущество.

25-годишната актриса е протестирала заедно с организацията "Еврейски глас за мир". Шафър е снимана с тениска с надпис "Прекратяване на огъня сега", докато е била извеждана от полицията на Ню Йорк, визирайки продължаващата война между Израел и Хамас.

В публикация в Инстаграм с участието на Шафър организацията "Еврейски глас за мир" заяви мисията на протеста в понеделник. "Смъртоносната външна политика на Байдън финансира и подхранва геноцида в Газа. 50 протестиращи бяха арестувани от нюйоркската полиция и Сикрет сървис", гласи постът.

"Президентът трябва да започне да се вслушва в американския народ - а не в крайнодясното израелско правителство, което безразборно бомбардира населението на Газа, унищожавайки 70% от инфраструктурата, включително болници, университети и електрическите и водните мрежи", добави се в него. /БГНЕС