Холанд наказа Дортмунд в края, Бенфика удари Юве в Торино

Манчестър Сити надигра Борусия Дортмунд с 2:1 у дома в мач от втория кръг на група G в Шампионската лига. На „Етихад“ възпитаниците на Пеп Гуардиола трябваше да правят пълен обрат през втората част, а в герой за английския шампион се превърна бившият футболист на германците Ерлинг Холанд, който реализира победния гол.

Сити направиха посредствено за стандартите си първо полувреме, в което не отправиха нито един точен удар по посока вратата на Александер Майер. От своя страна Дортмунд се защитаваха уверено и изненадаха „гражданите“ в 56-та минута, когато талантливият полузащитник Джуд Белингам откри резултата след асистенция на Марко Ройс.

С това изпълнение Холанд (д) донесе трите точки на Сити.

Домакините се събудиха след попадението и първо изравниха чрез Джон Стоунс в 80-та минута, преди четири по-късно Холанд да накаже бившия си тим с чудесен гол за крайното 2:1. До края Борусия не успя да реагира и така Сити оглавиха класирането с пълен актив от шест точки, докато германците са втори с три пункта. Копенхаген и Севиля завършиха при нулево равенство в другия двубой от групата и са вече с по една спечелена точка, като в следващите срещи датчаните гостуват в Манчестър, докато испанците приемат Дортмунд.

На „Алианц Стейдиъм“ Ювентус инкасира ново поражение в група Н, губейки този път от Бенфика с 1:2 у дома. „Старата госпожа“ започна силно срещата и поведе още в 4-та минута след гола на Аркадиуш Милик. В края на полувремето обаче Масимилиано Алегри допусна изравняване на резултата след точно реализираната от Жоао Марио дузпа. В 55-та минута „бианконерите“ бяха наказани за втори път от португалския гранд след попадението на Давид Нерес.

До края домакините така и не успяха да реагират и вече имат сериозни поводи за притеснение, след като загубиха и от Пари Сен Жермен със същия резултат в първия си мач. В другия двубой от групата парижани стигнаха до успех над израелския Макаби Хайфа с 3:1 като гост, а по веднъж за успеха се разписаха Лионел Меси, Килиан Мбапе и Неймар. В следващия кръг от мачове Бенфика приема ПСЖ в дербито на лидерите в групата с по шест пункта, докато Юве приема Макаби, като и двата състава търсят първи точки.

Нерес (л) бележи втория гол в мрежата на Ювентус.

Греъм Потър дебютира официално начело на Челси с равенство срещу австрийския РБ Залцбург. Срещата на „Стамфорд Бридж“ в Лондон приключи при 1:1, след като Рахийм Стърлинг откри в началото на второто полувреме, но Ноа Окафор изтръгна нова точка за гостите след точната си интервенция в 75-та минута. Ремито остави Челси на последна позиция в група Е, където лидер е Милан с четири пункта след победата над Динамо Загреб с 3:1. Хърватите са втори с три точки, а Залцбург трети – с две. В следващия кръг от срещи Залцбург приема Динамо, а Челси е домакин на Милан.

Всички резултати от мачовете в сряда:

Група А:

Рейнджърс – Наполи 0:3

Група Е:

Милан – Динамо Загреб 3:1

Челси – РБ Залцбург 1:1

Група F:

Шахтьор Донецк – Селтик 1:1

Реал Мадрид – РБ Лайпциг 2:0

Група G:

Копенхаген – Севиля 0:0

Манчестър Сити – Борусия Дортмунд 2:1

Група Н:

Ювентус – Бенфика 1:2

Макаби Хайфа – Пари Сен Жермен 1:3. /БГНЕС