Холанд превърна "Олд Трафорд" в "Театъра на кошмарите" с два гола в дербито

Манчестър Сити отново победи градския си съперник Манчестър Юнайтед. Тимът на Пеп Гуардиола с 3:0 в дербито от 10-ия кръг на Висшата лига. В герой за шампионите се превърна Ерлинг Холанд, който превърна "Олд Трафорд" в "Театъра на кошмарите" с двата си гола.


Той записа и асистенция за гола на Фоудън. Така Холанд вече разполага с 47 попадение в рамките на 45 двубоя във Висшата лига, след като се присъедини към “гражданите” преди началото на миналия сезон. В днешния двубой Холанд се превърна и в играча в английския елит, който е достигнал най-бързо до 20 попадения при гостувания - в рамките на 23 срещи.

Срещата започна равностойно и домакините на няколко пъти пропуснаха да изведат Маркъс Рашфорд на добри позиции, а в 19-ата минута вратарят им отрази опасен изстрел на Джак Грийлиш.

В средата на първото полувреме Расмус Хойлунд задържа в наказателното поле Родри и след намеса на системата ВАР бе отсъдена дузпа за Сити. Ерлинг Холанд бе безпощаден от бялата точка и откри резултата в 26-ата минута.

Юнайтед бързо можеше да отговори, тъй като скоро след гола именно Хойлунд се измъкна от отбраната на гостите и излезе сам срещу Едерсон. Датчанинът опита да преодолее вратаря, но си затвори ъгъла.

В последните секунди на първата част пък Едерсон отрази майсторски мощен шут на Скот Мактомини, след което Онана направи запомнящо се двойно спасяване срещу Холанд.

Скоро след паузата обаче норвежкият нападател бе намерен по сходен начин, с центриране от Бернанрдо Силва, за да засече с глава и да удвои резултата в 49-ата минута.

В 69-ата пък Рашфорд можеше да намали, след като получи страхотен извеждащ пас и овладя отлично на гърди, след което стреля по диагонала, но топката премина на сантиметри от страничната греда. Отговорът на Сити дойде едва 2 минути по-късно, когато Холанд се озова сам срещу Онана, но вратарят на домакините блесна с поредно страхотно спасяване.

Десет минути преди края на редовните 90 обаче той бе безпомощен. Холанд можеше да оформи втория си хеттрик в градското дерби, но вместо това подаде на Фил Фоудън, за да сложи той точка на спора – 3:0.

Така приключи серията на Юнайтед от 3 победи и отборът остана с 15 точки на 8-о място във временното класиране, докато Сити има 24 в своя актив, с колкото е и вторият Арсенал. /БГНЕС