Хорър шедьовърът на Стивън Кинг „То“ се превръща в сериал - предистория

Ако попитате феновете на „краля на ужаса" Стивън Кинг кое в творчеството му ги плаши най-много, те вероятно биха казали "клоунът Пениуайз" от страховитата книга "То". Тя по-късно е адаптирана в зловещ телевизионен филм от 90-те години на миналия век, а десетилетия по-късно - в поредица от два римейка. Но публиката не може да се насити на този клоун убиец и „Deadline“ съобщава, че „То“ на Стивън Кинг официално получава предистория - сериал с работно заглавие "Добре дошли в Дери" (Welcome to Derry) по HBO Max.

Но все още не са обявени никакви кастинги за сериала. Това означава, че все още не знаем дали Бил Скарсгард отново ще вдъхне живот на Пениуайз или нов актьор ще провери колко добре може да носи червени балони, като същевременно изглежда заплашително.

Стивън Кинг е развълнуван, че "историята на Дери, най-призрачния град в Мейн, продължава". И има върховна вяра в таланта на шоурънърите Анди и Барбара Мушети, които вдъхнаха живот на по-новите филми „То“ (Анди беше режисьор, а Барбара - продуцент на тези филми). /БГНЕС