Хотели в Слънчев бряг отварят за бежанци от Украйна

От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация са готови да отворят част от хотелите в Слънчев бряг за бежанци от Украйна. Предложение беше направено и от Министерството на туризма, предаде кореспондентът на БГНЕС в Бургас. Хотелиерите обаче поставят условие държавата да поеме разходите по настаняването и изхранването на хората, защото в момента хотелите са затворени и трябва да се назначи персонал. Вече са проведени разговори с част от хотелиерите в курорта, като те са изпратили писмо до ресорното министерство с предложение да се определи една цена за всички хотели. На този етап могат да бъдат осигурени 10 000 легла.

„На срещата се чу "Дайте да се надиграваме, да предлагаме"! Казах, че това е неразумно, защото някой ще даде ниска цена и ще ги храни бежанците с вафли и филийка мас! Не става така! Трябва да бъде точно определен регламента с какво ще ги храним тези хора, това не е подигравка. Опасявам се също да не стане това, което стана с Ковид-хотелите. Добра е идеята, но това трябва да стане незабавно, защото докато се туткаме, тя войната ще свърши”, заяви за БГНЕС Вeселин Налбантов, зам.-председател на БХРА.

Вeселин Налбантов, зам.-председател на БХРА.

Хотелиерите в Слънчев бряг са готови също да назначат на работа хора от Украйна.

„Знаете, че в страната ни има липса на кадри във всички отрасли, най-вече в нашия отрасъл, в туризма. Аз работа с украинци и с българи от Украйна и съм много доволен от тях вече няколко години”, заяви Налбантов./БГНЕС