Хоукс и Клипърс са на победа от финалите на Изток и Запад

Атланта Хоукс шокира Филаделфия 76-ърс в тяхната зала за успех със 109:106 в мач номер 5 от полуфиналната серия на Изток.

Йънг отново вдъхнови Хоукс за страхотен обрат срещу Фили.

По този начин „ястребите“ се доближиха на една победа от място във финала на конференцията след 2015-а година. Тимът на Нейт МакМилан изоставаше с 26 точки на полувремето и с 69-87 след края на третата четвърт, но съумя да обърне развоя на събитията след 40-19 в последните 12 минути.

Трей Йънг бе най-резултатен за победителите с рекордните в кариерата си в плейофите 39 точки. Данило Галинари добави 16 пункта, Лу Уилямс се отчете с 15 точки, а Джон Колинс допринесе с дабъл-дабъл – 19 точки и 11 борби. Джоел Ембийд и Сет Къри вкараха съответно по 39 и 36 пункта за Фили, но техните усилия се оказаха недостатъчни. Мач номер 6 в серията е в Атланта в петък вечер.

На Запад, Ел Ей Клипърс взе гостуването на Юта Джаз със 119:111 и е на един успех от първо участие във финал на конференцията.

„Ножиците“ играха без една от двете си звезди Кауай Ленард, който получи травма на коляното в мач номер 4 и е под въпрос до края на плейофите. В негово отсъствие, Пол Джордж се нагърби с отговорността и записа дабъл-дабъл от 37 точки и 16 борби за калифорнийци. Маркъс Морис и Реджи Джаксън добавиха съответно по 25 и 22 пункта за победителите, които спечелиха трети пореден мач в серията.

Морис вкара 25 точки за Клипърс.

Боян Богданович бе най-резултатен за „джазмените“ с 32 точки. Донован Мичъл добави 21, а Руди Гобер реализира 17 точки и овладя 11 борби. Двубой номер 6 се връща в Ел Ей в петък вечер. /БГНЕС