Християн Стоянов: Пожелавам си да продължа със същата жажда за бягане

Пожелавам си да продължа със същата жажда за бягане. Това заяви в интервю за БГНЕС сребърният ни медалист от Параолимпийските игри в Токио Християн Стоянов, който бе награден от президента на Република България Румен Радев на специална церемония в президентството.

Сребърният ни медалист от Параолимпийските игри на 1500 м Християн Стоянов.

Благодаря. Всъщност, чувствата са вече доста по-различни. Оттук-нататък ни предстои да продължим напред по най-добрия начин, за да се готвим за Париж 2024. Нещата са както преди това – работата е същата, която трябва да свършим, нивото е още по-високо, така че нямаме право на грешки оттук-нататък“, започна той.

Стоянов, който ликува със среброто на 1500 м, разкри за предстоящите състезания, които го чакат. „Предстоят ни доста други състезания, няколко години тренировки, имаме Световно първенство следващата година, след това отново Европейско и тогава идва Париж 2024 – така че, отново ще се срещнем с познатите конкуренти, отново ще премерим сили и така по пътя към Париж“.

Честно казано, никога не са ме притеснявали положението предвид пандемията. Смятам, че това, което му е нужно на спортист, е далеч от това, което липсва заради пандемията – стига спортните зали и стадиони да бъдат отворени, не мисля, че спортистите имат някакви проблеми. Дори напротив, малко по-спокойно е. Нашата работа не приключва с пандемия, не приключва с нищо. Ние трябва да тренираме целогодишно, зима и лято, въпреки всичко, така че няма друг вариант, за да постигаме високи резултати“.

Пожелавам си да бъда здрав, тъй като това е единственото нещо, което ме отдалечава от моите цели – пожелавам си да продължа със същата жажда за бягане, тъй като ако нямаш желание чисто физически желание да бягаш, няма как да постигнеш каквито и да е резултати в този спорт“, завърши Стоянов. /БГНЕС