Христо Иванов: Даниел Митов е фасада, кукла на конци

В едно управление на ГЕРБ, макар и с Даниел Митов отпред, не може да има промяна. Как Даниел Митов смята да се справи с чекмеджетата? Това попита в ефира на бТВ председателят на ПГ на Демократична България Христо Иванов.

Според него премиерът в оставка Борисов опитва да стане Доган – вади Даниел Митов като фасада. Митов е кукла на конци на Борисов и няма как да очакваме той да се справи с корупцията.

Иванов съобщи, че с ГЕРБ разговарят през медиите, но след като при връчването на мандата Даниел Митов заяви, че ДБ са идеологически най-близо до тях, отговорът на Христо Иванов е ясен и еднозначен – не, няма как да подкрепим управление с мандат на ГЕРБ или доминирано от ГЕРБ.

Избирателите се произнесоха съвсем ясно: надеждата за реализиране на промяна беше възложена на „Има такъв народ”. Готови сме, ако ни бъде поискана подкрепа, да водим много сериозни преговори за това. Смятаме, че управление трябва да бъде излъчено, но не какво да е управление, а управление на промяната, коментира още Иванов и добави, че са готови да подкрепят партията на Слави Трифонов и без тяхни представители за министри.

Иванов е категоричен, че на Росенец няма нищо законно и призова ГЕРБ да подпише искането за анкетна комисия. Да видим как Росенец, където няма нищо законно, е станал възможен по времето на институции, доминирани от ГЕРБ. Много ми е интересно дали Даниел Митов ще се подпише под искането за такава комисия, каза още той. /БГНЕС