Христо Иванов: Има най-различни доклади на ДАНС, НС не е следствен орган

Има най-различни доклади на ДАНС. За какви доклади е говорил премиерът не мога да ви кажа. Има два списъка с лица, за които ДАНС твърди различна степен на опасност за националните интереси.

Това заяви лидерът на „Демократична България“ Христо Иванов, след председателския съвет в Народното събрание, в който взеха участие външният министър в оставка Теодора Генчовска и председателят на ДАНС, предаде репортер на БГНЕС.

На него бе обсъдена ситуацията с изгонването на 70 служители на руското посолство и заплахата Русия да закрие своята мисия у нас, ако ние не оттеглим двете си ноти.

„Ако ДАНС твърди, че е включило в тези списъци хора, за които не е имало достатъчно основания, това повдига въпросът за отговорността на председателя на ДАНС защо го е направил. Това не са неща, които ние можем да установяваме в председателския съвет“, каза Иванов.

Лидерът на ДБ предупреди, че не могат да се правят изводи, защото информацията, с която разполагаме не е цялостна и „могат да се сглобят различни картини“.

„Безотговорно е да правим изводи въз основа на тази информация. Ако някой иска да установява тази информация, трябва да направим анкетни комисии или други компетентни органи да я разследват“, каза още той. /БГНЕС