Христо Иванов: Персонални въпроси сме обсъждали само с мандатоносителя

Естествено, че сме имали обсъждане по конкретни позиции и хора. Мисля, че е редно мандатоносителите да ги обявят. Персоналните въпроси сме ги обсъждали само с мандатоносителя. Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов, предаде репортер на БГНЕС.

„За нас беше важно да заявим, че ние даваме подкрепа на мандатоносителя от „Продължаваме промяната“ и в този смисъл ще бъде на двустранна база“, каза Иванов.

Запитан какви са очакванията му за бъдещия кабинет, той отговори, че следващият кабинет има няколко много важни характеристики. Най-важното според него е кабинетът да бъде редовен. Голям проблем е фактът, че в страната от месеци няма редовен кабинет.

„Този кабинет и това мнозинство с цялата му сложност гарантира една стратегическа цел, която си бяхме поставили, а именно едно управление, което да не зависи от ГЕРБ и ДПС. Това е много важна предпоставка да започнат някакви промени в дълбочина. Оттам нататък в приоритетите на това управление са застъпени много важни за нас теми като съдебната реформа, електронното управление, опазването на околната среда. Изобщо области, в които ние се надяваме да имаме принос. Гледаме на това управление с надежда, че то ще заработи. Искаме да започнем да решаваме някои много важни проблеми, които от години се поставят и които корупционната коалиция между ГЕРБ и ДПС не позволяваше да се решават. Не искам никого да заблуждавам, ще бъде сложно, по много причини. Всички ние трябва да работим с ясно съзнание и отговорност тези трудности да бъдат преодолени“, подчерта лидерът на „Демократична България“.

Запитан дали очаква днес да бъде подписано коалиционното споразумение, той отговори положително.

„Ако седнем да изброяваме проблеми, много такива могат да се намерят. По-важно е да се фокусираме върху решенията, които можем да дадем. Ние с ген. Атанасов решихме, че не искаме да товарим твърде много конструкцията с политизация и партизация“, каза още Иванов. /БГНЕС