Христо Иванов: Резултатът на ПП е впечатляващ

Не бих употребил провал, защото все пак в следващия парламент ще може да свършим работата, която сме си поставили. Тепърва ще анализираме резултатите от изборите.

Това каза съпредседателят на Демократична България Христо Иванов в ефира на БНТ, след като станаха известни първите данни от екзитполовете на социологическите агенции. Според тях формацията се нарежда след ДПС по резултат.

6 или 7-партиен парламент и сигурен президентски балотаж

Независимо от това какви са съотношенията на нашите резултати с тези на ДПС, важното за нас е, че те ще останат, или могат да останат, извън управлението заедно с ГЕРБ. За нас това ще бъде приоритет, каза Христо Иванов.

Поздравявам колегите от "Продължаваме промяната" Техният резултат е впечатляващ. Те очевидно получават ролята на един от основните мандатоносители. Те ще трябва да инициират създаването на правителство и да дадт концепцията за него, заяви Христо Иванов.

Според него връщането на Делян Пеевски определено е върнало финансови възможности към движението.

По повод президентската надпревара, Иванов каза, че очевидно отиваме на втори тур. Тепърва ще вземаме решения как да се позиционираме и каква оценка ще дадем на кампанията досега, каза още той. /БГНЕС