Христо Иванов: Ще поканя Пеевски на дебат

Ще поканя Пеевски на дебат, заяви съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов, който оглави листата с народни представители на обединението във Велико Търново, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Търново е сърцето на българската държавност. Пеевски е олицетворението на модела, който подменя законността, конституционализма със задкулисие и корупция. Номинирането му показва намерението на ДПС да премине в нещо като терористична акция срещу българската демокрация, каза Христо Иванов, според когото вадейки Пеевски на преден план му дават възможност да получи имунитет и заплашват всички онези, срещу които има компромати.

Аз се кандидатирам тук, за да може да поставим тези въпроси както на г-н Пеевски, ще го поканим на дебат, за да може да започне да говори, каза още Иванов.

ДПС са структурния носител на корупцията в България и ако искаме да го спрем, ще трябва да се противопоставим, коментира още Иванов пред медиите в старата столица при регистрацията на листата.

Очаква ни национална конференция до края на годината, на която ще се реши кой ще бъде лидер на партията. Никой не е абониран за пост, каза още Иванов, след като Методи Лалов поиска оставката на съпредседателя на ДБ след изборите. В социалната мрежа Лалов написа, че оставки следва да подадат и "немалка част от Изпълнителния съвет на "Да, България", в частност Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева". /БГНЕС