Христо Иванов за записа: Банална среща, правим по три такива всяка седмица

Ако с това приключва всичко пред лицето на това, което следва пред страната - ние декларираме, че сме абсолютно несъстоятелни политици.

Става дума за една банална среща, каквито правим по три пъти на седмица. Която по някаква случайност в залата - приемам, че е случайност, - ГЕРБ най-много експлоатират този запи И тук е първата червена лампичка, която трябва да ни светне: станала е някаква инфекция, но ние публикувахме целия запис заедно с видеото, защото всеки, който иска, да го изгледа, и да разбере, че: 1. става дума за един съвсем нормален политически разговор, в който докладвам на моята ПГ и търся тяхното обратно мнение, и заедно търсим решение. По три пъти на седмица правим такива срещи и обсъждаме различни хипотези и кой как е позициониран в преговорите.

Това каза пред БНТ съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

Когато все пак човек излезе извън собствения си нос, вижда, че се задава една много трудна криза. Затова нашата позиция беше, че е трудно, но сме длъжни да опитаме.

Трифонов, който се засяга от моите думи /в записа Иванов нарича ИТН "мафия", бел. ред./, нека да изгледа записа, за да види, че аз характеризирам съотношението в подициите ИТН - ПП. Не споделям лични оценки за ИТН, а за това кой къде се намира за този етап от преговорите, допълни Иванов. Отношенията между ПП и ИТН са много сложни, и това коментираме - как да решим тези проблеми. Това са нормални елементи на едно политическо обсъждане - това е анализ на ситуацията, нека не занимаваме хората със своето его. Искам да припомня огромния ентусиазъм, с който ГЕРБ и ДПС се мятат върху този запис, и се опитват да направят избори, коментира още Иванов. /БГНЕС