Христо Терзийски: Бойко Рашков е нагъл и напълно дезориентиран

Бившият вътрешен министър Рашков, в качеството си на служебно лице, многократно заявяваше неистини по мой адрес, с цел да се дискредитира предизборната кампания на ГЕРБ-СДС в Кюстендилска област.

Това написа депутатът от парламентарната група на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Христо Терзиийски по повод отказва на Рашков да приема призовка от прокуратурата и да даде обяснения за своите твърдения.

"Когато лъжливите му твърдения бяха опровергавани впоследствие - включително и от собствените му отговори от парламентарната трибуна на поставените му от мен въпроси, той дори не намираше доблест да се извини. Сега виждаме, че отказва да приема призовка от прокуратурата, за да обясни други свои твърдения. Дори поставя условия как и кога може да бъде призоваван - отново атакувайки ГЕРБ", написа още Терзийски подчерта: Оставяме настрана това нагло поведение, но явната му дезориентация в правомощията на институциите на съдебната власт наистина провокират недоумение как такава личност е била вътрешен министър. Въпреки, че от друга страна, това обяснява в голяма степен разрухата, която той остави в МВР след себе си и управлението на "Промяната". /БГНЕС